Zonneboiler en PV

Een zonneboiler is geen zonnepaneel, hoewel daar in de volksmond wel vaak hetzelfde mee wordt bedoeld. Beide maken gebruik van zonlicht, maar er is een groot verschil in het gebruik en eigenschappen van deze twee systemen. Het verschil heeft te maken met elektriciteit en warmte. Een zonneboiler wordt gebruikt voor het verwarmen van water voor bijvoorbeeld de centrale verwarming of douche. Een zonnepaneel zorgt alleen voor opwekken van elektriciteit en kan dus niet direct water verwarmen!

 

Zonneboiler

Een zonneboiler is een apparaat dat water verwarmt door middel van zonne-energie. Het systeem bestaat in principe uit 3 onderdelen:

  • Een collector, die meestal op het dak wordt geplaatst. Deze vangt de warmte van de zon op
  • Een voorraadvat waar het verwarmde water wordt opgeslagen
  • Een cv-ketel, die bij te weinig zonlicht het water op temperatuur brengt; het zogenaamde naverwarmen

 

De zonneboiler verwarmt het water met behulp van een vloeistof die in de collector zit. De vloeistof wordt opgewarmd door zonlicht en verwarmt vervolgens het drinkwater in het voorraadvat. Het warme water uit het voorraadvat stroomt via de cv-ketel naar de kraan. Is het water te koud, dan wordt het water extra naverwarmd door de cv-ketel. Omdat de zonneboiler het meeste werk doet hoeft uw cv-ketel minder water te verwarmen. Hiermee bespaart u tot wel 60% op de kosten voor het verwarmen van het tapwater.

 

Naast gratis douchen is het ook mogelijk om uw huis met de zonne-energie te verwarmen, zelfs bij bewolkt weer is de zonnecollector in staat om het water te verwarmen.

 

Advies

Er is geen uniforme zonneboiler, die voor iedere thuissituatie geschikt is. De juiste keuze hangt af van een aantal factoren, waarbij het beste op maat advies gegeven kan worden. Wij als expert zullen samen met u een aantal eisen en wensen ten aanzien van uw warmte behoefte vaststellen. Het uiteindelijke advies is gebaseerd op de ligging van uw woning (de zogenaamde oriëntatie van het dak), het aantal personen in uw huishouding en het warmwatergebruik.

Zonneboiler

Wist u dat...

  Waarom een zonne-systeem?

  •  Verlaag uw energierekening
  •  Douche gratis
  •  Verhoog de waarde van je huis
  •  Draag bij aan een beter milieu
  •  Verdien uw kosten ALTIJD terug!
  •  Wordt meer onafhankelijk
  •  Meer rendement op spaargeld
Logo installatiebedrijf Kuijpers

Ster(k) met Energie

Over Kuijpers

Leveringsvoorwaarden

Contact

Google+ installatiebedrijf Kuijpers  Facebook installatiebedrijf Kuijpers

© Installatiebedrijf Kuijpers -- 2019