Ouderwetse gietijzeren radiator

Verwarming

De Romeinen zijn de grondleggers van de centraal gestookte verwarming. Door ingenieuze kanaalstelsels werden de zalen verwarmd. Door de huidige technieken kunnen wij iedere ruimte naar wens verwarmen zonder energie te verspillen. De wijze van verwarmen en warmtebeleving kan door toepassing van onderstaande systemen:

 

Haard of Gaskachel

Een haard of kachel aanschaffen is kiezen voor sfeer en warmte. Maar welk model spreekt u het meest aan? Welke haard of kachel is echt een meerwaarde voor uw interieur? Laat u hiervoor door ons inspireren met de laatste trends, aansprekend design en het beste advies passend bij uw wensen.

 

Gas of hout?

De keuze tussen gas en hout gaat over meer dan rendement, design en warmte. Het is een keuze in vuurbeleving die echt bij u moet passen. Hout ruikt u, hoort u en voelt u als u aan het stoken bent. Maar hout moet u kopen, vervoeren, hakken en opslaan. Zijn dit geen bezwaren, dan heeft u een leven lang "echte" sfeer in huis. Wilt u meer gemak en comfort, maar wel een echte vuurbeleving? Dan is een gashaard een sfeervolle keuze. Uw haard beschikt over de meest recente techniek, er zijn veel mogelijkheden voor het design en u geniet toch van een echt en natuurlijk vuur.

 

Een sfeervolle haard op iedere plek in huis

Wilt u de haard niet bij een bestaand rookkanaal of is er geen rookkanaal? Of een haard midden in de kamer? U heeft de vrijheid om een gashaard te plaatsen daar waar u wilt. Creëer de optimale sfeer op uw favoriete plek.

 

Een houtkachel die uw huis verwarmt en ook het bad vult met warm water

Onze cv-haarden zijn sfeervol en energiezuinig. Met deze hout- en gaskachels verwarmt u niet alleen de ruimte waarin deze staat, de overtollige warmte wordt efficiënt ingezet voor de rest van uw huis, namelijk voor het verwarmen van uw cv-systeem of het warme tapwater.

 

Radiatoren en convectoren

Voor comfortabele warmte in huis bieden wij radiatoren in vele maten, soorten, kleuren en merken. Van standaard paneelradiatoren tot de nieuwste designradiatoren. Wij hebben een groot assortiment van alle bekende merken.

 

Radiatorvermogen

Niet iedereen staat hier bij stil: het vermogen, de capaciteit van de nieuwe radiator. Dit is vele malen belangrijker dan de kleur of het model. Een radiator is immers bedoeld om te verwarmen! Voor het juiste vermogen ligt een correcte transmissieberekening ten grondslag!

 

Radiatordesign

Een designradiator, kenmerkt zich door uiterlijk, afwerking en toegepast materiaal en een persoonlijke smaak in overeenstemming met zijn omgeving.

 

Convector

Een compacte warmtewisselaar voorzien van mooie behuizing, zowel vrijstaand als wandconvector.

 

Radiatoradvies

Wij denken graag met u mee over de meest comfortabele radiator in uw situatie, rekening houdend met de gewenste inhoud, capaciteit, design en afmetingen.

 

Vloerverwarming

Ontdek het comfort van vloerverwarming thuis of op de werkvloer. Vloerverwarming is een labyrint van buizen dat in de vloerconstructie wordt ingebouwd. Op deze manier worden de ruimtes verwarmd, waardoor je ook in de winter op blote voeten kunt rondlopen. Er bestaan verschillende vloerverwarmingssystemen. Zo kan men de vloerverwarming elektrisch of met warm water verwarmen. Dit type verwarming verwarmt je vloer gelijkmatig door middel van warmtestraling. Door de gelijkmatige verdeling is er bijna geen sprake van temperatuurverschillen in de kamer. Een lage temperatuur stijgt langzaam vanaf het laagste punt naar boven, waardoor er nauwelijks sprake is van luchtcirculatie. Dit wordt als erg prettig ervaren, omdat veel minder stofdeeltjes door het huis zweven. Dit vermindert de kans op allergieën. Doordat de warmte optimaal is verdeeld over het totale oppervlak van de ruimte zijn ook de stookkosten lager. Het levert u al snel een besparing op van 10-20%.

 

De vloerverwarming is centraal te bedienen met een thermostaat. Een elektronische thermostaat kan worden geprogrammeerd, zodat je je eigen voorkeurstemperatuur kunt ingeven. Bij renovatie is het zelfs mogelijk om radiatoren compleet te vervangen door vloerverwarming, mits het stralingsoppervlak van de vloerverwarming groot genoeg is. Wij kunnen dit infrezen in bestaande vloeren. De warmteafgifte is afhankelijk van factoren, zoals de temperatuur van de vloer, het type vloer en dikte van de afwerking.

 

Afhankelijk van uw vloerverwarmingswensen en de bestaande situatie kiezen wij, in overleg met u, de meeste geschikte installatiemethode.

Luchtverwarming

Luchtverwarming is een vorm van verwarming waarbij men gebruik maakt van kanalen en uitblaasroosters. Het luchtverwarmingssysteem functioneert in koude periodes als centrale verwarming en kan in warme periodes als airconditioning werken. Daarnaast kan het werken als een ventilatiesysteem voor de gehele woning. Zo heeft u 3 functies in 1 systeem!

 

Tegenwoordig zijn woningen goed geïsoleerd en kierdicht met als voordeel laag energieverbruik. Echter vervalt hierdoor de natuurlijke ventilatie in huis.  Maar met luchtverwarming is uw woning wel voorzien van verse warme lucht, een gezond zuurstofgehalte, een betere luchtzuiverheid door stoffilters en een betere vochthuishouding.

 

Klimaatbeheersing & Luchtbehandeling

 

Thuis

Om gezond te kunnen wonen is verse en schone lucht in huis van essentieel belang. Bij  verontreinigde lucht in huis doet u er verstandig aan eerst goed te kijken naar de oorzaak ervan. Zo heeft roken, de aanwezigheid van huisdieren of de inzet van luchtverfrissers een negatief effect op de luchtkwaliteit. Ook houtkachels en openhaarden dragen bij aan ongezonde lucht in huis door de enorme hoeveelheid fijn stof die ze produceren. Voor al deze voorbeelden zijn simpele, doeltreffende oplossingen te vinden ter verbetering van de luchtkwaliteit.

Soms is het niet afdoende om alleen goed te ventileren en regelmatig schoon te maken. Vooral niet als u in een omgeving woont waar luchtverontreiniging aan de orde van de dag is. Dan kan inzet van luchtbehandeling een uitkomst bieden.

 

Werk

Een prettig en gezond werkklimaat bevordert mede de resultaten op de werkvloer. Daarom worden er ook steeds hogere eisen gesteld aan de luchtkwaliteit in gebouwen. Wij bieden u verschillende, praktische opties voor luchtbehandeling en leveren diverse luchtbehandelingssystemen, zowel inpandig als dakopstelling.

 

Luchtbehandeling met warmteterugwinning en koeling

Denk aan watergevoede batterijen en gas- of oliegestookte warmtebronnen. Tevens is warmteterugwinning en koeling uiteraard mogelijk, waardoor u altijd het beste klimaat realiseert.

 

Wij adviseren u graag over het ontwerpen en installeren van uw klimaatbeheersingssysteem. Over dit maatwerk vertellen wij u graag en informeren u over de nieuwste technieken.  Voor scholen, kantoren, bedrijven en woningen gelden verschillende normen, waar wij uiteraard rekening mee houden.

 

Terrasverwarming

Houd het 's avonds buiten lekker warm met terrasverwarming!

Met onze terrasverwarming op gas of elektriciteit kunt u langer genieten van uw terras. Wat is er fijner dan een gezellige avond onder de sterrenhemel door te brengen? Heerlijk buiten zitten met vrienden en familie. Maar ook in de late uurtjes op koelere zomeravonden en zelfs op echt koude winterdagen.

 

Bij de aanschaf van terrasverwarming vinden wij het belangrijk u goed te adviseren over juiste keuze wat betreft de warmte, het gebruik, veiligheid en duurzaamheid.

 

Service en Onderhoud

Ook voor het onderhoud van de bovengenoemde systemen kunt u op ons rekenen. Zo heeft u langer plezier van uw systeem en komt u niet voor onnodige kosten te staan. Periodiek onderhoud voorkomt dat uw installatie is ontregeld en dat onderdelen verroesten of onnodig slijten. Zo worden onnodig gasverbruik en de kans op storingen beperkt.

 

Daarom bieden wij u de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten. Zo bent u verzekerd van jaarlijks professioneel onderhoud van uw systeem.

 

 

vloerverwarming infrezen Rudy Fijlstra
Logo installatiebedrijf Kuijpers

Ster(k) in Verwarming

Over Kuijpers

Leveringsvoorwaarden

Contact

Google+ installatiebedrijf Kuijpers  Facebook installatiebedrijf Kuijpers

 

© Installatiebedrijf Kuijpers -- 2019