Over Kuijpers

Het ontstaan van installatiebedrijf Kuijpers...

Logo installatiebedrijf Kuijpers

Ster(k) in Techniek

Als kind groeide Bernard op in Sneek. In een wereld die minder hectisch was en waarin computers en de moderne technieken in de startblokken stonden. Men speelde nog buiten en “knutselde” met van alles wat om handen was. Zo ook Bernard die van jongs af aan thuis altijd aan het knutselen was met elektronica, beeld en geluid. En later natuurlijk ook met brommers en auto’s. Hij had zijn passie gevonden.

 

De keuze was dan ook niet moeilijk, Bernard koos voor de ambachtsschool. Een leuke en gezellige klas vol techneuten. In zijn tweede jaar had hij al een bijbaantje bij een installatiebedrijf waar hij op de vrije middagen en in vakanties het vak leerde. Tot blijdschap werd hem zelfs beloofd dat hij na de examens en de bouwvak bij ditzelfde bedrijf een baan kon krijgen. Geweldig nieuws natuurlijk.

 

Dus na de bouwvak meldde Bernard zich voor zijn eerste echte baan. Maar al snel betrok zijn gezicht. De baas zei: “Sorry Bernard, er is geen werk voor je. Je kunt wel weer gaan.”

 

Dit was een zware tegenvaller. Wat nu?

Op zoek naar werk bij de installatiebedrijven in de stad. Maar ook daar weinig succes. Hij schreef zich in bij het arbeidsbureau en vond zodoende gelukkig wel werk bij een installatiebedrijf in Akkrum.

oude brandweerbus wit installatiebedrijf Kuijpers bernard Kuijpers

Een mooie kans. Dit bedrijf was veelal werkzaam in de nieuwbouw in Lelystad, een stad in ontwikkeling na de inpoldering.

 

Na verloop van tijd werd het werk erg routinematig en wilde Bernard zich graag verder ontwikkelen in de techniek.

 

Via via kwam hij zo als leerling monteur bij Installatiebedrijf Otte terecht. Dit was precies wat hij op dat moment zocht! Een veelzijdige baan als monteur bij particulieren, in de detailhandel en sociale woningbouw. Bovendien kreeg hij de kans zich te ontwikkelen door het volgen van cursussen. Bij Otte heeft Bernard een leerzame tijd gehad.

 

Maar na elf jaar wilde Bernard meer van de technische wereld zien. Op zoek naar meer vrijheid besloot hij zijn eigen pad te volgen. Na een cursus bedrijfsmanagement en inschrijving bij de KvK was Installatiebedrijf Kuijpers een feit. Vanuit huis en garagebox wel te verstaan. Zo werden de vertegenwoordigers aan de eettafel ontvangen.

 

Er werd een oude brandweerbus gekocht waarmee hij op pad kon. Even wit schilderen, reclame erop en Installatiebedrijf Kuijpers kon los. Door goed werk te leveren, meedenken met de klant en verdieping in technische installaties viel Bernard al snel op. Maar ook door die mooie bus natuurlijk, waar men het tegenwoordig nog over heeft.

Al snel kon Bernard de drukte niet meer alleen aan en nam zijn eerste monteur in dienst. Eerst in één bus, maar al vlot daarna een bus erbij. Zo werd het bedrijf steeds professioneler.

 

In 1998 werd een stuk grond aangekocht in IJlst voor de bouw van werkplaats en kantoor. De eerste paal werd op 30 april van datzelfde jaar geslagen door zoon Jeffrey. Zijn vrouw Yvonne werd de onmisbare schakel op kantoor. Op 9 januari 1999 openden Bernard en Yvonne met trots de deuren van hun nieuwe blikvanger in IJlst. Een derde monteur werd aangenomen en zo groeide het bedrijf met vijf werknemers door tot een begrip en vind je Installatiebedrijf Kuijpers door heel Nederland.

 

Sinds 1 juni 2015 bestaat Installatiebedrijf Kuijpers 25 jaar en is het bedrijf herkenbaar aan de zwart/zilveren huisstijl. Een waarlijk hoogtepunt voor een prachtige club mensen met hart voor techniek en oog voor kwaliteit. Of zoals Bernard altijd zegt:

 

bedrijfspand installatebdrijf Kuijpers ijlst naast Sikma

“Dag en nacht kunnen mensen op ons rekenen.

Je moet er zijn als er een storing is, een vriescel ontdooit of men met een technisch probleem zit.”

Team installatiebedrijf Kuijpers toyota hiace Bernard Kuijpers Rudy Fijlstra Hans Terpstra Jorick de Jong

Over Kuijpers

Leveringsvoorwaarden

Contact

Google+ installatiebedrijf Kuijpers  Facebook installatiebedrijf Kuijpers

© Installatiebedrijf Kuijpers -- 2019